Title Image

Overige afvalsoorten

Overige soorten bedrijfsafval

In Nederland hebben wij jaarlijks meer dan 1 miljard kilo aan bedrijfsafval. De afvalstromen lopen flink uiteen, wij willen met onze afvalbewerkingssystemen altijd een duurzame, efficiënte en kostenbesparende oplossing bieden.
Staat uw afvalstroom er niet bij neem dan gerust contact met ons op.

Blikken (drank, conserven en verf)

Voor het vernietigen en/of compacteren van blikken hebben wij een mooi assortiment blikkenpersen, afhankelijk van de hoeveelheid en benodigde eindresultaat kan er o.a. gekozen worden uit onze Can-Man, een electrische blikkenpers, een ontwateringspers of een balenpers die ervoor geschikt is.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: blikkenpersbalenpers schroefpers/shredders-en-granulatoren/

Vaten (kunststof en stalen)

Voor de verwerking van metalen vaten hebben wij afhankelijk van de wensen en eisen zowel een standalone pers als een automatische die mooi, efficiënt en doeltreffend in gebruik genomen kan worden. Onze vatenpers is voorzien van een uitlekbak en het krachtige perssysteem zorgt ervoor dat 80% volumewinst wordt behaald. Zowel enkelvoudig als automatische variant verkrijgbaar.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: vatenpersschroefpersshredder

Glas

Voor de vernietiging en enorme volumeverkleining van potten en flessen hebben wij o.a. de degelijke elektrische glasbreker DJM CR220 met een glasopvang in 140 en 220 l rolcontainers en tot 80 % volumereductie.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: balenpersschroefpersshredder

Textiel

Afhankelijk van het gewenste of vereiste eindresultaat in compacteren of vernietiging kan er gekozen worden tussen een pers voor de volumeverkleining of een shredder voor vernietiging ervan. Beide situaties zijn goed vertegenwoordigd in ons portfolio

Geschikte afvalbewerkingssystemen: balenpers – schroefpers – shredder

Steenwol / glaswol

Voor de volledige vernietiging en scheiding van de steenwol/glaswol hebben wij een gesloten recyclecontainer die grote hoeveelheden in relatief korte tijd verwerkt. ?????

Geschikte afvalbewerkingssystemen: balenpers – schroefpers – steenwolshredder

Meubilair

Voor de verkleining van het volume en vernietiging worden veelal shredders/crushers gebruikt. Complete banken, stoelen, tafels enz. worden vernietigd voor volumeverkleining en voor het recycleproces.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: schroefpers – walspers – shredder

Grof vuil

Afhankelijk van het materiaal (biologisch/niet-biologisch), het gewenste of vereiste eindresultaat hebben wij diverse systemen.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: schroefpers – walspers – shredder – balenpers

Vertrouwelijke documentatie

Binnen verscheidene overheidsinstanties, banken, ziekenhuizen, professionele sportclubs is ervoor gekozen om alle vertrouwelijke stukken (documentatie) in-house te vernietigen. Dit is altijd een zeer bewuste keuze aangezien dan zelf de controle is op de juiste vernietiging ervan. Onze shreddersystemen zijn hierbij veel gekozen gelet op de vereisten en de zeer effectieve vernietiging van zowel hardcopies als de harddiskdrives.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: shredder

Bigbags

Bigbags komen veelal in grote aantallen voor in het afvalproces en recycling, voor de vernietiging kan er gekozen worden uit een shredder die zorgt voor een output met kleine fracties of een schroefpers voor de vernietiging en mogelijk separaties van materialen (vloeistof). Voor de recycling waarbij eerst het volume tot een minimum terug moet hebben wij onze balenpersen, enorme volumeverkleining waarbij de bigbags onbeschadigd blijven.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: balenpersschroefpersshredder

Vaten (kunststof en stalen)

Voor de verwerking van metalen vaten hebben wij afhankelijk van de wensen en eisen zowel een standalone pers als een automatische die mooi, efficiënt en doeltreffend in gebruik genomen kan worden. Onze vatenpers is voorzien van een uitlekbak en het krachtige perssysteem zorgt ervoor dat 80% volumewinst wordt behaald. Zowel enkelvoudig als automatische variant verkrijgbaar.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: schroefpersshreddervatenpers

Hout

Van pallets tot balken en van zachthout tot hardhout, wij hebben voor alle soorten hout en vereiste eindresultaat een geschikt systeem. Shredders voor complete vernietiging en kleine eindfracties, walspers voor het vernietigen en wat grovere eindresultaat.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: balenperswalspersshredder

PE-film en rejectafval

PE-film afval en zogenoemd rejectafval kan goed worden gerecycled. Tijdens het recyclingsproces wordt het afval eerst gewassen. Het afval moet daarna weer worden ontwaterd. Onze Heger schroefpersen zijn hiervoor vaak de beste oplossing om het afval droog te persen en te ontwateren.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: schroefpers

WEEE

Aan professionele WEEE recycleraars leveren we onze krachtige shredders, die met name gebruikt worden voor de eerste en tweede vermaalslag in het recycling proces.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: shredder

Harde kunststof

Voor de vernietiging van harde kunststof producten en harde kunststof vrijkomend uit een productieproces kunnen zeer goed verwerkt worden met een shredder en vermaler. Afhankelijk van de verdere toepassing hebben wij altijd een meest effectief systeem.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: shreddervermaler

Horeca

Deze sector wordt door ons veelal voorzien containerpersen, zakkenpersen en balenpersen. Volumeverkleining,  het scheiden, hygiëne en efficiëntie zijn hierin leidend.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: restafvalpersenbalenpers

Strapping en omsnoeringsband

Het gebruik van strapping en omsnoerband is de laatste jaren enorm toegenomen en daarmee ook gelijk de grootte van deze kunststof afvalstroom.
Deze afvalstroom is erg volumineus en daardoor vaak erg vervelend. Ook voor deze afvalstroom hebben wij een oplossing namelijk de omsnoerband versnipperaar die band versnippert tot postzegelformaat.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: vermaler

Medisch afval

Voor een deel van het afval wat afkomstig is uit de medische- / zorgsector hebben wij geschikte afvalbewerkingssystemen.

Geschikte afvalbewerkingssystemen: schroefpersrestafvalpers

Meer informatie

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen contact met u opnemen.

Staat uw afvalstroom hier niet bij?

Dan betekent dit niet dat wij geen oplossing voor uw afvalstroom hebben. Wij hebben verscheidene afvalspecials waar wij discreet mee om moeten gaan.

Meld u aan voor

onze Nieuwsbrief

    Volg ons:

    Blijf op de hoogte via Social Media

    Bel ons: 074-2428694

    Bel voor een vrijblijvende afspraak