Title Image

Granulatoren / maalmolens

Hellweg maalmolens en granulatoren, kwaliteit van het allerhoogste niveau

“Bewezen zeer succesvolle vermaalprocessen”

Wij leveren ook maalmolens en granulatoren van onze Duitse partner Hellweg Maschinenbau, die gespecialiseerd is in zeer hoogwaardige maalmolens en granulatoren.

Het productassortiment omvat snijmolens die werken volgens het diagonaal schaar-snijprincipe en zijn ontworpen voor de verwerking van kunststof en zeer waardevolle resten.

De Hellweg granulatoren worden gebruikt om productie gerelateerd, thermoplastisch productieafval te verwerken voor hergebruik. Kunststoffen (technisch) als ABS, ASA, EPDM, EPS, EVA, CFRP, GF, PA, PA6, PA66GF, PC, PE, PE-HD, PE-LD, PP, PET, PPS, PS, PS-E, PTFE, POM, PVB, PVC, PU, ​​PUR, PBT, PEEK, PMMA en andere zijn bijzonder geschikt, maar ook TPE en EPS  die tijdens de lopende productie als maalgoed aan het nieuwe materiaal worden toegevoegd of later worden gebruikt.

Deze maalmolens en granulatoren staan garant voor de hoogste kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie. De rotoren hebben een snijtechnologie met dubbele schaar en worden uit één blok vervaardigd. Ze hebben daardoor geen lasnaden, geen onbalans, maximale stabiliteit en draaimomenten voor het veilig slijpen van alle technische kunststoffen, geen uitzondering.

Belangrijkste onderscheidende voordelen:
▪ 50% minder aandrijfvermogen mogelijk
▪ 70% minder stof
▪ Proceszekerheid tijdens en na het versnipperen
▪ Volledige reiniging in slechts 5 – 15 min
▪ Optimale snijsnelheden
▪ Output van 3 tot 30 mm
▪ Slijtvaste uitvoeringen

50% minder aandrijfvermogen: De Hellweg dubbele schaargeometrie zorgt voor enorme energiebesparing zonder dat de doorvoer wordt vermindert. Een voordeel dat zich direct terugbetaalt.

Minimaal stofgehalte, geen thermische schade: De rotoren, die uit een blok zijn gemaakt, hebben het hoogst mogelijke eigen gewicht/koppel en lopen daardoor zeer stil en zorgen voor een zeer laag stofgehalte in het bodemmateriaal. Bovendien zorgt de diagonale snede van de schaar voor een snelle en daardoor zachte materiaalafvoer, zelfs bij brosse materialen zoals PC, PA of POM.

Geen afstelling van de rotormessen: Dit is een belangrijk voordeel doordat hiermee aanzienlijke personeelskosten worden bespaard. Het verwisselen van een hele set messen op een Hellweg granulator duurt maximaal 10-15 minuten! De rotormessen zijn van hoogwaardig messenstaal en hebben een zeer lange levensduur, ze kunnen eenvoudig en voordelig tot wel 50 keer worden bijgeslepen.
Geen brugvorming, geen spiesen: De diagonaal gesneden granulatoren produceren een scherp, stofvrij materiaal met een hoge mate van homogeniteit en zonder thermische schade. Speciale zeven voorkomen speervorming in het maalgoed en zorgen voor een hoge proceszekerheid.

Snelle en veilige hantering: Veiligheid en snelle hantering staan altijd op de voorgrond. Dit geldt ook voor de toegang tot de maalkamer, de reiniging, de messenwissel en de constructieve vermijding of beperking van gevaarlijke punten.

AFVALSOORTEN GESCHIKT VOOR BALENPERSEN
 • Harde en zachte kunststof
 • Rubbers
 • Metalen
 • Drankverpakking
 • Papier en karton
Meer informatie

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen contact met u opnemen.

Meld u aan voor

onze Nieuwsbrief

  Volg ons:

  Blijf op de hoogte via Social Media

  Bel ons: 074-2428694

  Bel voor een vrijblijvende afspraak